Wanneer je het woord “boerderij” hoort denk je alleen aan groenten en dierlijk vlees. Maar er zijn meer producten die als basis de boerderij hebben. Als er geen boerderij bestond zouden die producten misschien nooit bestaan. Hier zijn er enkele topproducten, waarvoor je de boerderij zeker nodig hebt. Zonder de inzet van de boer was het niet mogelijk geweest, om lekker te kunnen eten en andere luxe te hebben.

Jeansbroeken

De jeansbroeken en overige kleding waarin jij je zo lekker voelt, hebben als basis katoen. En katoen wordt op de boerderij geplant. Katoen is de basis voor elke kleding stof. Zonder katoen van de boeren, zou er geen kleding gemaakt kunnen worden.

Tandpasta

Heb je ooit de ingrediënten van tandpasta gelezen voordat je naar bed ging? Wist je dat er maïs in tandpasta zit? Als je vanavond je tanden poetst, kun je maïs bedanken voor het helpen van het proces. Sorbitol is een glucosederivaat van maïs dat wordt toegevoegd aan tandpasta – dat is wat het helpt om het muntachtig en fris te laten smaken in plaats van je tanden te poetsen met zeep.

Suiker

Naast de bron voor de productie van suiker, worden suikergewassen gebruikt om alcohol en ethanol te produceren. In bepaalde landen wordt suikerriet in kleine hoeveelheden rauw gegeten. Het wordt ook gebruikt bij de bereiding van sappen en voor voeding. Suiker is onmisbaar in het dagelijks leven. Het wordt gebruikt om te koken en niet te vergeten voor de koffie.

Cacao, koffie en thee

Cacao en koffiebonen worden op de boerderijen speciaal voor ons geteeld. Het zijn meestal grote velden die door gezinnen worden onderhouden. De oogst gebeurt tegenwoordig machinaal, want de vraag is groot. Vergeet ook niet de suiker toe te voegen, die ook van de boerderij komt. Ook verschillende thee bladeren worden op de boerderij gekweekt en tijdens het productieproces fijn gemalen.

Gasoline

Ethanol, een alcohol gemaakt van maïs, wordt gebruikt om de dagelijkse benzine te maken die nodig is om auto’s en vrachtwagens te vullen. Er zijn verschillende ethanolgehaltes in benzine, variërend van 10% tot 85%. Graanethanol wordt voornamelijk gebruikt om de zuurstof in brandstoffen te verhogen, waardoor het schoner verbrandt. Het gebruik van ethanol in benzine is een controversieel onderwerp vanwege de kosten die daarmee gemoeid zijn.

Vis

Op de boerderij wordt er ook vis gekweekt. Hierdoor heb je elke dag verse vis op tafel. Vis en visproducten worden over ter wereld gebruikt.

Bio-plastiek

Bio-plastiek verwijst simpelweg naar plastic gemaakt van planten of ander biologisch materiaal in plaats van aardolie. Het kan worden gemaakt door suiker uit planten zoals maïs en suikerriet te extraheren en om te zetten in polymelkzuren (PLA’s), of het kan worden gemaakt van polyhydroxyalkanoaten (PHA’s) die zijn gemaakt van micro-organismen. PLA-plastic wordt vaak gebruikt in voedselverpakkingen, terwijl PHA vaak wordt gebruikt in medische apparaten zoals hechtingen en cardiovasculaire pleisters. Omdat PLA vaak afkomstig is van dezelfde grote industriële faciliteiten waar producten als ethanol worden gemaakt, is PLA de goedkoopste bron van bio plastic. Het is het meest voorkomende type en wordt ook gebruikt in plastic flessen, keukengerei en textiel.